Psycho-educatie

Psycho-educatie

Psycho-educatie is het geven van informatie en voorlichting over psychische klachten en over hoe je kunt omgaan met de beperkingen en gevolgen hiervan. 

Psycho-educatie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. 

Educatie

Voor wie

Psycho-educatie is een vast onderdeel van de behandeling. Het geeft informatie over een specifiek, psychisch probleem, zoals bijvoorbeeld (faal) angst, stress, depressie, burn-out, ADHD, Autisme. 

Doel

Het doel van psycho-educatie is het geven van inzicht in je problematiek. Zo leer je je gedrag, gedachten en gevoelens beter begrijpen en de behoeftes die hieraan ten grondslag liggen. Psycho-educatie kan ook bijdrage aan het (h)erkennen en accepteren van je klachten. 

Behandeling

Onderwerpen die in de behandeling centraal staan zijn onder andere:

  • kenmerken en symptomen van een stoornis / klacht 
  • mogelijke oorzaken
  • de behandelmogelijkheden 
  • psychische en sociale gevolgen 

 

Social Media

Op de Instagram en LinkedIn pagina worden psycho-educatieve berichten en video’s gedeeld over uiteenlopende onderwerpen. 

 

Online programma’s

In samenwerking met andere experts bieden we verschillende online programma’s aan waar psycho-educatie en praktische werkvormen een belangrijk onderdeel vormen van de behandeling. 

Wil je geen therapeutisch traject volgen, maar vind je het wel fijn om meer grip te krijgen op je klachten of te werken aan (positieve) verandering en herstel, informeer dan naar een van onze (online) programma’s. 

Is Psycho-educatie wat voor jou? stuur een mail en meldt je aan.

Aanmelden